Coaching hoogbegaafde volwassenen

Wat is hoogbegaafdheid:
Er is geen algemeen geaccepteerde definitie van hoogbegaafdheid. De minimale definitie is, dat hoogbegaafde mensen een IQ hebben van 130 en hoger (WISC test). Ongeveer ± 2,5% van de bevolking heeft een zo’n hoog IQ.

hoogbegaafdheid curve

De meer uitgebreide definitie van hoogbegaafdheid bestaat uit 3 onderdelen:
- Een hoog IQ hebben.
- Creatief zijn.
- De gedrevenheid om tot prestaties te komen.

Vaak is het zo dat een hoogbegaafde volwassene nog niet weet dat hij hoogbegaafd is. Deze ontdekking komt vaak pas als u weet dat uw kind hoogbegaafd is en u de problemen van uw kind herkent bij uzelf. Deze herkenning geeft vaak een hele andere kijk op het verleden. Het kan voelen alsof u altijd naar een film hebt gekeken, die nu de verkeerde film blijkt te zijn. Er ontstaan nieuwe puzzelstukjes die bij elkaar een nieuwe film vormen. Vervolgens zal dit ook vragen oproepen richting de toekomst zoals: ‘Vind ik mijn werk nog leuk?’ en ’Heb ik mijn werk ooit leuk gevonden?’ Dit proces kan behoorlijk heftig zijn, waarbij ondersteuning in de vorm van coaching uitkomst kan bieden.

Hoogbegaafde volwassenen op de werkvloer:
Hoogbegaafde werknemers in uw organisatie zijn vaak zeer waardevolle krachten die weinig sturing nodig hebben. Toch zien we helaas ook het tegenovergestelde. Door bijvoorbeeld hun perfectionisme, gedrevenheid, onbegrepen voelen en communicatieproblemen, kunnen deze werknemers snel opgebrand raken. Daarnaast kan een tekort aan uitdaging er toe leiden dat deze werknemers niet effectief functioneren.

Voor meer informatie over dit coachingtraject klik hier

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen,

neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Akerstraat 65 A, 6411 GX  Heerlen

Telefoon: 045 570 90 09 / 06 53 75 77 98

E-Mail: info@axnaga.nl

© 2017 aXnaga. All Rights Reserved.

facebooklinkedin