kindercoaching3

Kindercoaching

Ons uitgangspunt: Ieder kind is uniek met zijn eigen dromen, verlangens en talenten.

Bij een goede, stabiele en veilige omgeving zullen kinderen in de basis open, eerlijk en oprecht handelen waardoor ze het leven positief tegemoet treden. Echter door diverse oorzaken kunnen kinderen vastlopen. Voorbeelden hiervan zijn kinderen die:

- gepest worden;
- moeite hebben met de scheiding van hun ouders;
- te maken hebben met extreme (prestatie)druk;
- niet binnen de norm van de groep passen (bijv. wegens hoogbegaafdheid)
- etc.

Dit kan leiden tot:

- slecht slapen;
- depressief zijn;
- onzeker;
- weinig of geen zelfvertrouwen;
- bedplassen;
- gefrustreerd en hierdoor erg boos kunnen zijn;
- etc

 

Hoogbegaafd, wat gaaf!
Als specialisatie binnen de kinder- & jeugdcoaching begeleiden wij hoogbegaafde kinderen in het basisonderwijs, die met hun eigen specifieke problematiek tegen zaken aan kunnen lopen, zoals faalangst, onzekerheid, perfectionisme, leren te leren.

 

KIES-coaching
aXnaga heeft daarnaast binnen de kinder- & jeugdcoaching een specialisatie richting kinderen die te maken hebben met ouders in een (v)echtscheiding. Onze kindercoaches hebben hiervoor o.a. een opleiding tot KIES-coach gevolgd. Deze methode helpt kinderen bij het verwerken van de scheiding van hun ouders.
De kinderen kunnen in groepsverband een KIES-training kunnen volgen. Waar aXnaga zich echter in onderscheid is dat zij KIES-methodiek veelvuldig individueel toepast en ook ouders  betrokken worden vanuit de systemische visie die aXnaga hanteert. 

 

Systemisch coachen
Bij kindercoaching houden wij steevast rekening met het systeem waarbinnen uw kind functioneert, zoals ouder-school-kind. Dit kan inhouden dat we observaties op school, thuis en/of tijdens het spelen met vriendjes kunnen gaan uitvoeren.

Voor u als ouder geldt, dat aXnaga ook een beroep doet op uw creativiteit en flexibiliteit. Uw kind kan namelijk alleen maar veranderen als zijn omgeving mee verandert! Wij houden hierbij echter wel voor ogen dat ieder individu, zowel ouder als kind, recht heeft op zijn autonomie en dus ook recht heeft op het bepalen van de eigen grens. 

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen,

neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Akerstraat 65 A, 6411 GX  Heerlen

Telefoon: 045 570 90 09 / 06 53 75 77 98

E-Mail: info@axnaga.nl

© 2017 aXnaga. All Rights Reserved.

facebooklinkedin