mediation groot

Mediation

Mediation wordt tegenwoordig steeds vaker ingezet bij conflicten en is een methode die sterk groeiend is. Waar we eerder in onze maatschappij al snel naar een advocaat stapten om onze belangen te laten behartigen is er een groeiend besef dat belangen toch heel vaak gedeelde belangen zijn, zeker op het niveau van de onderlinge betrekkingen. Het is per definitie zo dat er in een conflict tussen partijen ‘iets niet (meer) lukt’. Een mediator ondersteunt in het proces om te komen tot een voor beide partijen goed resultaat.

 

Heb je privé een geschil of conflict? En kom je er samen niet meer uit omdat emoties te hoog oplopen? Dan kan mediation helpen. Mediation is vooral nuttig als de communicatie is verstoord, als de rechtstreekse onderhandeling tussen partijen belemmerd wordt door wederzijds gebrek aan vertrouwen of als er sprake is van escalatie. Als mediator ondersteunen wij in het proces om te komen tot een voor beide partijen goed resultaat.

 

Mediation kan onder andere helpen bij:

  • Echtscheidingen & Ouderschapsplannen
  • Familie problemen (erfenis, conflict bij familie bedrijven, etc.)

 

Ouderbemiddeling

aXnaga heeft met name ook ervaring in ouderbemiddeling (complexe mediations). Een voorbeeld zijn vechtscheidingen waar ouders in principe niet meer met elkaar om tafel willen. Deze ouderbemiddelingen vinden over het algemeen plaats binnen het gedwongen kader (via rechterbank en/of BJZ) en vragen een andere aanpak. Dit mede omdat wij dan terug dienen te rapporteren naar de rechtbank en/of de Raad over de mogelijkheden en/of belemmeringen bij partijen om te komen tot een oplossing

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen,

neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Akerstraat 65 A, 6411 GX  Heerlen

Telefoon: 045 570 90 09 / 06 53 75 77 98

E-Mail: info@axnaga.nl

© 2017 aXnaga. All Rights Reserved.

facebooklinkedin